A Tarcal határában átadott dűlőút… hova is vezet?

Megosztás

Egyre többekben felmerül a kérdés, hogy kinek, illetve kiknek az érdekeit szolgálja a napokban átadott Tokaj-környéki dűlőút. Már most rettentően sok a furcsaság és a megmagyarázhatatlan apróság. Ez is sok pénzünkbe került, de megérte? A szalagátvágóknak biztosan.

Jócskán vannak, akiknek már a szalagátvágás napján sem tetszett sok dolog a Tarcal határában átadott rövidke útszakaszban, ezek a kételyek pedig csak tovább nőnek, ha megnézzük, hogyan vizsgálta meg tüzetesebben ezt Demeter Márk, szerencsi lakos. Gondolatait meg is osztotta velünk.

“Úgy éreztem, hogy nem hagyhatom szó nélkül, a helyieket és az egész országot megbotránkoztató dűlőút ügyét! Kilátogattunk hát Tarcal határában fekvő területre, és megnéztük ezt a bizonyos “koldus falat kenyerét”, ahogyan Tarcal polgármestere hivatkozott a beruházásra” – írja Demeter.

A látottak egyáltalán nem voltak bizalomgerjesztőek. Az első és szembetűnő dolog, hogy eltűnt az átadón még szereplő tábla. Ennek a helyére viszont került egy másik tábla a Helyi Civil Szövetség jóvoltából! Az út a vége előtt kettéágazik, és mindkét vége jól láthatóan hirtelen félbeszakad. Mellettük egy szépen megmunkált szőlőbirtok, és egy gyümölcsös található. A hosszabbik végétől se bicikli út, se egy gyalogos ösvény nem vezet tovább.

Csak nehogy hirtelen kiderüljön, hogy Márk is “Soros embere”, mert rámutat valamire

“Egy részen le volt törve az útszakasz széle, itt látszódott, hogy körülbelül több mint 10 cm vastag a beton út. Ezek az információk felvetnek kérdéseket, gondolom nem csak bennem…”

  • Hová tűnt a beruházás táblája, néhány nappal az átadás után?
  • Miért volt szükség egy biciklis, és gyalogos útnak 10 cm vastagnak lennie… az a gyanúm, sokkal inkább munkagépekre lettek tervezve… és eladták turistaút néven!
  • Mi szükség volt erre elvileg turizmus fellendítése érdekében? Egyértelmű számomra, a célja az út menti termőföldek aszfaltos úton való elérése! Ez nagyban növel a földek értékén is.
  • 2020-ban amikor megálmodták a projektet, tényleg nem volt jobb hely a covid kellős közepén annak a 620 millió forintnak? És évekkel később, amikor meghúzta a kormány a nadrágszíjat, nagyon sok beruházást töröltek, ez így is átment a szitán…
  • A legfontosabb kérdés pedig, hogy kinek érte meg valójában a projekt? Kinek a birtokai fekszenek az út mentén?

A földtulajdonosok felkutatása folyamatban. Folytatást ígért Demeter, mi pedig szintén igyekszünk egyik szemünket az ügyön tartani. Nekünk mik a megérzéseink? Rendben van ez így, minden oké, vagy egy újabb NER-ügylet apró mozaikját látjuk Tarcal mellett?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek